Program 2018

Musik

i Gästis

Program 2018

Sommarens konserter


30 maj 18.30

Östgötabandet och Maria Olofsson

Östgötabandet är Östgötamusikens jazzensemble. Musikerna delar sin arbetstid mellan Östgötabandet och Östgöta Blåsarsymfoniker. Bandet spelar jazz i olika former både för barn och ungdom och en mogen publik.


Läs mer om Östgötabandet på Östgötamusikens hemsida: www.ostgotamusiken.se

2 juni 11.00

Stadtkapelle Burladingen

Burladingen är en stad i södra Tyskland som vid ett flertal tillfällen haft besök av orkestrar från Mjölby vid sina musikfestivaler. Nu besöker Burladingens orkester Mjölby Stadsmusikkår under en helg och scenen i Gästis kommer fyllas med både tyska och svenska blåsare.


13 juni 18.30

Black River Big Band & Bengt och Max Stark

Kulturskolans storband - Black River Big Band - underhåller tillsammans med far och son, Bengt och Max Stark. Bengt är trummis och lektor i trumset på Kungliga Musikhögskolan. Hans son Max är professionell trumpetare och brasslärare.Black River Big Band leds av Olov Lindberg som i sitt arbete på Kulturskolan också undervisar i trumpet, valthorn och gitarr.


20 juni 18.30

Mjölby Ungdomsmusikkår & Lina Hedlund

Lina Hedlund är känd både från Melodifestivalen och musikalscenen och ses oftast tillsammans med sina vänner i gruppen Alcazar. Nu får vi njuta av Linas soloröst och vi kan säkert förvänta oss lite disorytmer i Gästisparken - ta på dansvänliga skor!


Mjölby Ungdomsmusikkår är en ideell förening och består idag av drygt 100 musikanter och drillare i åldern 12 till 25 år. Ungdomsmusikkåren är en viktig del i kommunens blåsmusikliv och är känd som en av de främsta och största ungdomsorkestrarna i Sverige. Orkestern leds av dirigent Andreas Pettersson och vice dirigent Mia Dahl. Drilledare är Lillemor Rehn och vice drilledare är Jessica Svärdell och Frida Gustavsson.


27 juni 18.30

Mjölby Storband & Jacob Huddén

Mjölby Storband startades som en studiecirkel 1966. Orkestern var det första amatörstorbandet i Östergötland som startades i den här föreningsformen.

Bandet har sedan dess gjort många framträdanden under åren både i Sverige och utlandet och har framträtt i såväl radio som på TV.

 

Mjölby Storband har en traditionell storbandssättning med fem saxofoner fyra trumpeter, fyra tromboner, trummor, bas, gitarr och piano. Bandet leds av Glenn Fransson.

 

Mjölby Storband förgyller kvällen i Gästisparken tillsammans med Norrköpings egen Sinatra, Jacob Huddén. Jacob släppte nyligen sin egen debutplatta "A Lovely Day" som fått fina recensioner. På den hittar du mycket soulinfluerad musik.


Mer info om Jacob och hans skiva hittar du på http://www.jhmusic.se/.4 juli 18.30

Mjölby Musiksällskap & Bruno Mitsogiannis

Vi kan nog räkna med en och annan musikallåt när Mjölby Musiksällskap gästas av sångaren Bruno Mitsogiannis. Bruno har haft huvudroller i flera musikaler, senast i "Jersey Boys" på Chinateatern. Han turnerar också med Peter Johansson i duon Peter & Bruno och har setts sopa banan i "Så ska det låta" mer än en gång :)


Mjölby Musiksällskap är en symfoniorkester med ca 40 musiker. Orkestern leds av Ingemar Hjertén.

8 augusti 18.30

Mjölby Stadsmusikkår & Bröderna Rongedal


Bröderna Rongedal fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2008 med låten "Just a Minute". Sedan dess har de varit flitigt anlitade både som sångare och låtskrivare. Vi har kunnat se dem i musikalen Chess på Göteborgsoperan, i tv-produktioner såsom Körslaget, Dobidoo och Så ska det låta m.m. Mjölbyborna kunde senast njuta av brödernas storslagna röster när de gästade Stadsmusikkårens nyårskonsert. Konserten blev mycket uppskattad och nu får vi ännu en chans!


Mjölby Stadsmusikkår är en symfonisk blåsorkester med en modern besättning som leds av Jan Selim. I den ordinarie uppställningen ingår fulla trä- och brassektioner och ett stort slagverk.Vid frågor kring hemsidan, kontakta linda.almberg@gmail.com