Program 2018

Program 2018

Sommarens konserter

 

Sommarens program är snart färdigt och vi hoppas kunna presentera det inom kort. Här följer så länge de datum som är aktuella för årets konserter. Alla konserter startar kl. 18.30 om inget annat anges.

 

  • 30/5 -

 

  • 2/6 -

 

  • 13/6 -

 

  • 20/6 -

 

  • 27/6 -

 

  • 4/7 -

 

  • 8/8 -

 

Välkommen till Gästisparken!

Förra året hade vi nöjet att presentera nedanstående program.

31 maj 18.30

Östgötabandet är Östgötamusikens jazzensemble. Musikerna delar sin arbetstid mellan Östgötabandet och Östgöta Blåsarsymfoniker. Bandet spelar jazz i olika former både för barn och ungdom och en mogen publik.

 

Musikerna är: Pelle Anelid – trumpet, Hans Åkesson – träblås, Lars Sehlstedt – träblås, Niklas Hakegård – piano, Lars Hedlund– trombon, Mats Bergström – bas och Olle Bohm – trummor.

 

 

 

 

 

Bild och information kommer från Östgötamusikens hemsida: www.ostgotamusiken.se

7 juni 18.30

Black River Big Band (BRBB) är en av Mjölby kulturskolas många ensembler. Som namnet antyder är det storbandsmusik det handlar om.

 

BRBB leds av Jan Gustavsson. Till konserten i Gästisparken har man engagerat Anders Ellman som är kornettist och flygelhornist. Missa inte chansen att stifta, kanske en ny, bekantskap med denna musiker!

Anders Hane i Gästisparken 2013

Helene Hjertstedt

14 juni 18.30

Mjölby Storband startades som en studiecirkel 1966. Orkestern var det första amatörstorbandet i Östergötland som startades i den här föreningsformen.

Två av medlemmarna (Svante, och Rolf) har varit med sedan starten 1966.

Bandet har sedan dess gjort många framträdanden under åren både i Sverige och utlandet och har framträtt i såväl radio som på TV.

Mjölby Storband har en traditionell storbandssättning med fem saxofoner fyra trumpeter, fyra tromboner, trummor, bas, gitarr och piano.

Helene Hjertstedt har varit vokalist i storbandet sedan 1993.

 

Mjölby Storband har haft många samarbeten under åren. En återkommande gäst är sångaren Anders Hane. Nu gästar han återigen Mjölby Storband och den här gången bjuder de tillsammans på sång, musik och quiz!

 

 

Källa: www.mjolbystorband.se

Nassim Al Fakir spelar och sjunger tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår. Nassim är en kille med många strängar på sin lyra! För barnen är han mest känd som programledare i TV för bl.a. Retorikmatchen. Men han skriver också egen musik och gav 2016 ut albumet Springer runt & säger hej. Han är en talangfull sångare och musiker, vilket ni kommer få uppleva på onsdag. Träning hinner han också med och nyligen var han till och med utmanare i Gladiatorerna.

Bild från mumk.nu

 

 

 

Foto:

Mehdi Bagherzadeh

21 juni 18.30

Mjölby Ungdomsmusikkår är en ideell förening och består idag av drygt 100 musikanter och drillare i åldern 12 till 25 år.

 

Ungdomsmusikkåren är en viktig del i kommunens blåsmusikliv och är känd som en av de främsta och största ungdomsorkestrarna i Sverige. Orkestern leds av dirigent Andreas Pettersson och vice dirigent Mia Dahl. Drilledare är Lillemor Rehn och vice drilledare är Jessica Svärdell och Frida Gustavsson.

 

 

 

 

Kevin Lehnberg i Gästisparken 2014

28 juni 18.30

Mjölby Musiksällskap är en symfoniorkester med ca 40 musiker. Orkestern leds av Ingemar Hjertén.

 

Musiksällskapet kommer framträda tillsammans med sångaren Kevin Lehnberg. Kevin syns och hörs i många olika musikaliska sammanhang, både som soloartist och i band. Han skriver också egen musik som han även gett ut på skiva. Sedan 2016 är han ledare för Mjölbykören Joyvoice, vilka också kommer finnas med under konserten. Se till att mjuka upp stämbanden inför konserten då det även blir allsång!

 

 

26 juli 18.30

Robin och Ingela beskriver sig själva som "duon som alla pratar om och ingen glömmer".

 

Ibland framträder de just som duo, men ofta har de också med sig Värsta Bästa Bandet och de leverarar "alltifrån mingelmusik till musikquiz, middagsunderhållning och partymusik med ”afterski-känsla” till både det lilla och det stora eventet - inget jobb är för litet eller för stort!"

(Från bandets Facebook-sida.)

 

Vi kan nog räkna med en blandning av riktiga godingar som många av oss känner igen och kan tralla med i.

Foto: Malin Wahlin

9 augusti 18.30

Mjölby Stadsmusikkår är en symfonisk blåsorkester med en modern besättning. I den ordinarie uppställningen ingår fulla trä- och brassektioner och ett stort slagverk.

 

Orkestern har genom åren samarbetat med flera kända ensembler, dirigenter, sångare och instrumentalister. En omtyckt samarbetspartner är sångaren Magnus Bäcklund och nu är det dags för ett kärt återseende.

 

 

Våra sponsorer

 

 

Vid frågor kring hemsidan, kontakta linda.almberg@gmail.com